Wat doet de horeca in het kader van het COVID-19 virus? | Inspiratie update van 10 april
En dan is het alweer het Paasweekend! De meeste restaurants die zijn gaan bezorgen zijn nu druk bezig met de voorbereidingen. Afgelopen woensdag hebben onze collega’s van Van Spronsen & Partners horeca-advies het ‘Coronavirus crisis, veerkrachtigheid van de horeca in beeld’ gepubliceerd waarin één van de conclusies is dat zelfs wanneer de horeca weer mag opstarten het bezorgen in de nieuwe realiteit, de 1,5 meter samenleving, zeker een aanvulling op de omzet zal blijken te zijn.
De inspiratie van deze week!
Met onder andere initiatieven van samenwerken tussen supermarkten en horecaleveranciers en restaurants. Waarom gebeurd dat niet vaker op lokaal niveau? Maar ook een restaurantketen in de UK die overweegt mini-supermarkten te worden waarin ze producten gaan verkopen van hun leveranciers.
Leuk item voor in je nieuwsbrief, vraag eens aan je vaste gasten wat ze missen van je hotel of restaurant. De Oetker Collection doet dat samen met het geven van recepten en oefeningen om fit te blijven. Onder het motto #WESTAYUNITED
Mooi hoe sommige merken zelfs met hun logo aandacht vragen voor ‘Social Distance’, zoals o.a. Coca-Cola en McDonald’s in Brazilië. Jure Tovrlian uit Slovenië heeft een paar voorbeelden gemaakt, vooral de laatste vonden wij heel grappig.
Een heel handig item in deze coronavirus periode heeft op Kickstarter ruimschoots hun streefbedrag opgehaald, een sleutelhanger met daaraan een ‘Hygiëne Hand’. En een voorbeeld hoe de brouwerij BrewDog omgaat met deze crisis, zij hebben een Hop Drop app met een soort drive-thru bier afhaalpunten, helpen met het maken van desinfecterende middelen en organiseren een online bar.
Blijf gezond en zorg voor elkaar! ^Team horecatrends
Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!
Samenwerken | Waarom niet veel vaker kant-en-klaar maaltijden van restaurants in de supermarkt
Gisteren gespot, horecaleveranciers Koppert Cress en Rungis brengen restaurantgroenten naar de supermarkt. In samenwerking met Albert Heijn is de ‘Restaurant Groenten Box’ opgezet. Een mooi initiatief wat meteen de vraag opwerpt waarom er op lokaal niveau niet meer samenwerkingsvormen zijn met restaurants.
In het begin van de coronavirus hebben we één luxe winkel Landwaart Culinair in Maartensdijk gespot die vanaf 18 maart al ging samenwerken met restaurant De Nederlanden (* Michelin) uit Vreeland. Terwijl hoogwaardige kant-en-klaar maaltijden, natuurlijk een prachtige culinaire toevoeging kan zijn aan je producten. Dus een oproep aan supermarkten, kijk eens om je heen of er geen restaurants zijn waarvan jij wel kant-en-klaar maaltijden wilt verkopen. Mocht het wel gebeuren dan schrijven we er graag over!
In Engeland heeft de keten Leon aangekondigd te overwegen om te gaan functioneren als mini supermarkten om zo voedsel tekorten te voorkomen, hun leveranciers van hun producten af te helpen en zelf hun staf te kunnen betalen.
Vrienden van de Oetker Collection | Nodigt gasten uit om een videoboodschap achter te laten voor het personeel van hun hotels
In deze editie brengt Helena Bordon, een Braziliaanse modeblogger en influencer, een hartelijk eerbetoon aan Le Bristol Paris vanuit haar huis in São Paulo in een videoboodschap. Vriendelijk gebaar!
De Oetker Collection met hotels in Parijs, Londen, Baden-Baden, Courchevel, Antigua, St Barths, São Paulo, Vence en Cap d’Antibes gebruikt deze berichten in hun nieuwsbrieven met daarin ook recepten en oefeningen op thuis fit te blijven. Allemaal met het idee om in contact te blijven met hun gasten, onder het motto: #WESTAYUNITED.
Beroemde logo’s opnieuw gemaakt voor in het tijdperk van het coronavirus
Geweldig ontwerp van de in Slovenië gevestigde creatieveling Jure Tovrlian die ‘social distance’ en andere maatregelen aan de logo’s van beroemde merken heeft toegevoegd. Het Mastercard-logo en dat van de Olympische Spelen zijn erg duidelijk maar vooral het laatste voorbeeld in dit artikel vonden we gaaf. McDonalds Brazilië had trouwens hun 2 ‘Golden Arches’ al gescheiden en Coca-Cola heeft een grote display advertentie op Times Square geplaatst, beide om de ‘social distance’ te benadrukken.
‘Hygiëne Hand’ | een anti microbiële messing sleutelhanger die gebruikt kan worden bij het openen van deuren en bij de ATM & liftknoppen
Een antimicrobiële EDC-sleutelhanger (alledaagse draagtas) die een betere manier biedt om deuren te openen en gedeelde dingen zoals kassa’s of geldautomaten te gebruiken. Mensen zijn in de tijden van crisis erg creatief. We zagen dit voorbeeld, hygiënische hand, op Kickstarter waar ze het geld met als doel € 4.569 euro wilden krijgen om hun sleutelhanger te kunnen produceren. Met nog 12 dagen te gaan is al € 309.258 euro toegezegd.
De sleutelhanger is ontworpen door StatGear, opgericht door een gepensioneerde NY City Paramedic. De hygiëne hand is volledig gemaakt van een massief stuk messing dat antimicrobieel is, om de verspreiding van ziektekiemen te helpen verminderen bij het uitvoeren van enkele van de dagelijkse taken.
BrewDog heeft een bierklik- en afhaalservice gelanceerd via een Hop Drop-app en heeft een online bar
Het merk biedt een drive-thru en click and collect-service aan als reactie op de veranderingen met betrekking tot de sociale gewoonten als gevolg van de verspreiding vna het coronavirus. Klanten kunnen bier, eten en sterke drank ophalen bij hun dichtstbijzijnde BrewDog-bar, daarnaast kan het team ook de bestelling naar u toebrengen terwijl u wacht. Meer te vinden in het artikel in de titellink.
Het merk heeft zich ook bij veel verschillende Schotse distilleerders aangesloten, zij maken eigen hand desinfecterend middel en sinds vrijdag 27 maart hebben ze een BrewDog online bar met live bierproeverijen. Hierbij zijn o.a. de mede-oprichters James en Martin en andere bierspecialisten te zien, homebrew masterclasses bij Martin en virtuele pubquizzen. Dit is hun antwoord op hoe je nog steeds samen kunt komen, sociaal en veilig!
‘Help de Horeca’ succesvol | Het eerste miljoen is binnen voor horecazaken
Op 4 april liet initiatiefnemer Koninklijke Horeca Nederland weten dat sinds start van ‘Help de Horeca’ inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft zijn door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt KHN samen met horecapartners de Nederlandse horecaondernemers tijdens de coronacrisis. De waardebonnen helpen de ondernemers direct aan inkomsten, ook nu ze gesloten zijn of alleen voor afhaal en thuisbezorging operationeel zijn. Inmiddels hebben zo’n 6200 zaken zich aangesloten bij ‘Help de Horeca’. Horeca ondernemers kunnen zich nog steeds aanmelden via www.helpdehoreca.nl.