Geofencing | De invloed van locatie-bewuste apps in de horeca
QSR-merken (quick service restaurant) zijn pas begonnen met het ontdekken van geofencing. Naast het bieden van betere leveringsanalyses en slimme marketingcampagnes, kan de locatiecontext restaurants helpen de klantloyaliteit te begrijpen, de betrokkenheid te beïnvloeden en hen helpen te besparen op operationele en leveringskosten.
Een vrij lang maar interessant artikel, vooral voor fastfood en fastcasual-ketens over de mogelijkheden van geofencing. Een gastblog van het bedrijf Radar! Zij schrijven over hoe sommige QSR-merken zijn begonnen te experimenteren met geofencing om de ‘carryout experience’ voor klanten te verbeteren. Radar is van mening dat API’s (application program interface) de volgende stap zijn in de SaaS (Software as a Service) -golf en deze start-up is recent erkend als een rijzende ster op TechCrunch.
De toekomst van de klantervaring | Neem je geofencing op in je levering
Van Impossible Meat tot CBD (cannabidiol) in gerechten, er zijn enkele nieuwe en intrigerende trends die de restaurantindustrie in 2019 stormenderhand veroveren. Duurzaamheid en bewust eten zijn grote consumenten trends; maar wat de klantervaring betreft, domineert geofencing de eetwereld.
De bezorging van maaltijden is een groeiend onderdeel van de restaurant industrie, aangedreven door de toename van mobiel bestellen en de behoeften van de klant die onderweg is. Volgens voorspellingen van Investment Bank UBS, wordt verwacht dat de omzet van de maaltijdbezorging jaarlijks met meer dan 20% zal stijgen en $ 365 biljoen zal bereiken in 2035, in 2018 was dit $ 35 biljoen. Cruciaal voor deze groei is de verhoogde acceptatie van geofencing marketing binnen de in-app ervaring. Dit is hoe geofencing een revolutie teweegbrengt in de toekomst van de restaurantindustrie.
Geofencing en de contextuele ervaring
Ondanks de toenemende populariteit van het laten bezorgen van maaltijden, hebben sommige restaurants het moeilijk om de impact van dit onderdeel op hun bedrijfsresultaten te vergroten. Een maaltijd van $ 10 bezorgen met een bezorgkosten van $ 3 is op de lange termijn niet duurzaam. Tussen hoge gasprijzen, lonen, vervoer en de kosten voor de verpakking, zullen veel restaurants zwaar onder druk staan om de hoge operationele kosten op te vangen.
Ophalen lijkt het best mogelijke alternatief, waarbij ‘last-mile delivery’ wordt uitbesteed aan de klant. De primaire motivatie voor je klanten om de voorkeur te geven aan bezorging is gemak: bezorging is vaker de eerste keuze voor klanten die niet in een restaurant willen aankomen om te ontdekken dat hun bestelling nog niet klaar is en ze aldaar ter plekke nog moeten wachten. Dit is waar geofencing de afhaalervaring kan stroomlijnen; snel en efficiënt voor de klant en kosten effectiever voor het restaurant. Geofencing-tracking in de restaurant-app kan het restaurant helpen bij het begrijpen van locatiegegevens om waarschuwingen aan het restaurant te activeren en de keuken te vertellen wanneer de bestelling moet worden gestart of wanneer de klant vastzit in het verkeer. Voor de klant kunnen relevante berichten worden verzonden om hen eraan te herinneren op het optimale tijdstip naar het restaurant te gaan, afhankelijk van hoe ver ze zijn.
Bedrijven zoals McDonald’s en Starbucks zijn al begonnen met het testen van in-app software waarmee een klant vooruit kan bestellen en geofencing gebruikt om te voorspellen wanneer de klant zal aankomen. Dit zorgt ervoor dat de klant een vers gemaakte bestelling ontvangt die klaar staat wanneer hij of zij aankomt. Zoals HBR (Harvard Business Review) beschrijft, “het ter plekke ophalen creëert waarde omdat het de ‘last-mile delivery’ uitbesteedt aan de consument, die deze taak vaak tegen lagere kosten dan het bezorgbedrijf kan uitvoeren.”
McDonald’s testte ‘order-ahead’
In 2017 begon McDonald’s te experimenteren met geofencing ingebouwd in de app zodat klanten overal een bestelling konden plaatsen en deze bij aankomst via de app te betalen. Het doel van de test was het verminderen van wachtrijen, koud eten en een ophoping van klanten bij locaties van McDonald’s in Californië en de staat Washington te voorkomen. Met het aanvankelijke succes heeft McDonald’s sindsdien ‘order-ahead’ uitgerold naar locaties over de hele wereld. De app staat klanten niet toe om buiten een bepaalde geofence te bestellen, zodat de uitvoering van de bestelling warm en klaar is tegen de tijd dat de klant arriveert.
Burger King’s real-time geofencing campagne
Burger King reageerde op McDonald’s gebruik van geofencing met een eigen campagne. De ‘Whopper Detour’-campagne in 2018 maakte gebruik van in-app geofencing om klanten weg te lokken van een McDonald’s vestiging. Toen de mobiele app van de klant binnen 180 meter van de locatie van een McDonald was, kreeg de klant via geofencing een digitale coupon met een aanbieding voor een Burger King Whopper voor slechts 1 cent. Deze campagne had het dubbele voordeel dat er meer bezoekers naar locaties van Burger King kwamen, terwijl ook het aantal downloads van hun app toenam, waardoor Burger King klanten na het einde van de campagne continu kon bereiken.
Grubhub en Dunkin’ Donuts verbeteren leveringsgegevens
Geofencing is niet alleen voor het optimaliseren van het ophalen. Dunkin’ Donuts werkt samen met Grubhub, een bezorgservice voor eten, om geofencing te gebruiken voor betere gegevens en klantinzicht. Grubhub plaatste geofences rond de locaties van de 400 vestigingen in New York City van Dunkin’ Donuts om het verkeer en de levertijden te meten. Volgens analisten is Dunkin’ Donuts van plan om deze geofencing-analyses te gebruiken om hun “efficiëntie te optimaliseren, evenals ordernauwkeurigheid en consistentie.”
Geofencing kan detailgegevens bieden die nodig zijn om de klantervaring voortdurend aan te passen en te verbeteren, ongeacht of de klant ervoor kiest om te komen dineren, het op te halen of te laten bezorgen.
Website: Radar