Jonge ondernemers | De nieuwste horeca concepten in Nederland

3-9-2024

  • Pantopia
  • Charcuteria AmsterdamCharcuteria Amsterdam
  • CUE Amsterdam
  • Pantopia
  • CUE Amsterdam
  • Restaurant ÉclusierRestaurant Éclusier
  • CUE Amsterdam
  • Pantopia
  • CUE Amsterdam
  • Restaurant ÉclusierRestaurant Éclusier

Er zijn de afgelopen maanden weer een aantal leuke concepten geopend. Vorige maand schreven we o.a. over het enthousiasme voor Matcha concepten in Amsterdam! Deze maand iets meer variatie in de nieuwste horeca concepten, van een Thaise dessert shop in Utrecht,  of een restaurant in Bloemendaal, tot een uniek pastry concept in Amsterdam! Een bijzonder restaurant waar ze sound & taste gaan combineren en een bekend Mediterraan Street Food concept dat binnenkort opent in Amsterdam. Wij wensen al deze ondernemers veel succes! Hieronder een lijstje met 7 van de nieuwste horeca concepten.

Leestijd: 2 minuten

Een lijstje met de nieuwste horeca concepten in Nederland

Natuurlijk is dit lijstje niet compleet, maar dit artikeltje wijden wij aan een nieuwste horeca concepten die we via Instagram spotten. Natuurlijk kan je altijd persberichten over openingen blijven sturen maar we zien dat veel jonge ondernemers meer vertrouwen hebben in het bereik van de sociale media. Vandaar onze keuze om op deze manier deze jonge ondernemers in het zonnetje te zetten.

Miznon | Wild Mediterranean Street Food

Miznon is het wilde idee van de gevierde Israëlische chef-kok Eyal Shani in het First District van Wenen. De eerste Miznon opende in Tel Aviv in 2011, gevolgd door Parijs, Singapore, Wenen, Melbourne en NYC. Shani streeft ernaar om elk gevoel van de streetfood scene van Tel Aviv te vangen in een luide, rustieke, informele ruimte, waarbij hij elke pita en elk gerecht doordrenkt met zijn kenmerkende originaliteit. Het menu van Miznon verandert dagelijks omdat ze de meest verse producten van het seizoen gebruiken. De wereldberoemde Angel Bakeries uit Israël maakt speciaal voor Miznon hun pita’s, deze worden altijd gebruikt! Op hun website vonden we dat de locatie in Amsterdam binnenkort open gaat, ook openen ze binnenkort in Barcelona, Praag en Berlijn!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miznon Amsterdam (@miznonams)

CUE Amsterdam | Combining sound & culinary deligths

Chef George Kataras en sommelier Mohamed Aous, van het vroegere restaurant Vanderveen (*) openen binnenkort restaurant CUE in Amsterdam. Ze hebben recent een 1,5 maand durende pop-up gehad bij de Lindenhoff in Baambrugge en nu is het wachten tot hun CUE opent! Geïnspireerd op de Japanse listening bars gaan zij ‘sound & taste’ combineren. Volgens hun Instagram zijn ze nu op zoek naar personeel dus als je van muziek houdt… Link naar hun website staat in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CUE (@cue_amsterdam)

Charcuteria Amsterdam | Een Charcuterie & Pastabar  

Een nieuw restaurant van Barlotta Amsterdam: Charcuteria Amsterdam. Ook dit concept opent binnenkort! De foto’s die ze tot nu toe op hun Instagram hebben geplaatst hebben een heerlijke Italiaanse vibe met o.a. een nonna die staat te koken! Charcuteria Amsterdam zit tegen Barlotta aan maar biedt een andere beleving aan! Voor iedereen die houdt van lekkere hammen, olijven, sardientjes en nootjes gaan het zeker naar hun zin hebben bij Charcuteria Amsterdam. Heb je geen tijd om uitgebreid te gaan dineren maar wil je wel lekker eten? Dan kan je ook bij ze terecht voor een heerlijke pasta. Wij kijken uit naar de opening op 21 september! Je bent door de weeks welkom vanaf 16:00 en in het weekend al om 12:00. In 2023 schreven we over het charcuterie concept Kured in New York en Boston, waarover we ook nog steeds heel enthousiast over zijn.

Restaurant Éclusier in Bloemendaal

Restaurant Éclusier is het nieuwe fine dining restaurant in Bloemendaal dat gerund wordt door chef-kok Yorick de Groot en Michelle Leone. Zij zijn recent geopend en als je de ingesloten Instagram post bekijkt dan is een bezoekje aan het restaurant een must voor foodies! Yorick kiest voor een eenvoudige en pure kookstijl waarin de ingrediënten op het bord centraal staan. Samen met Michelle, die als maître-sommelier verantwoordelijk is voor de wijnkaart en een specialist is op het gebied van kaas, zorgen ze ervoor dat gasten écht kunnen genieten van mooie gerechten en een goede sfeer. Leuk ook dat zij op hun Instagram een stukje product informatie geven en laten zien wat ze met een product doen, zoals bijvoorbeeld over de tarbot.

VelaChaThai | Thaise desserts en thee in Utrecht

‘It’s TEA TIME It’s FREETIME’ is het motto van VelaChaTai op de Steenweg 1 in Utrecht. Hun Instagram account is gelinkt in de titel. Zij serveren allerlei soorten Thaise thee, shaved ice, sticky rice en bingsu’s, sinds afgelopen juli! Het is het eerste Thaise concept in Nederland dat alleen Thaise desserts en thee serveert.

Farina | Italian comfort food in Utrecht

Het in juli geopende restaurant Farina in de Twijnstraat 53, is van echte Italianen die gnocchi, pizza, panini en hun zoete broodjes serveren, deze laatsten zien er wel erg lekker uit! We hebben recent toevallig ook geschreven over een gnoccheria in NYC, Gnocchi on 9th. Zo’n single product concept is dit niet maar hun gnocchi ziet er ook smakelijk uit! En het blijft een handig product om in een bakje te verkopen, kijk maar! Hun Instagram account, linked in de titel, ziet er ook mooi authentiek uit!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Farina (@farina_utrecht)

Pantopia | Een unieke patisserie-ervaring

In juli opende ‘Galerie-Atelier voor Patisserie Pantopia’ in de Kerkstraat in het centrum van Amsterdam. Een plek waar je kunt genieten van unieke patisserie! Je wordt ondergedompeld in een rijk palet van smaken, kleuren, materialen, texturen en verhalen van over de hele wereld.

Kijk maar eens op hun Instagram-account, om van te watertanden! Hun website is gelinkt in de titel. Zij hebben zelfs al een samenwerking gehad met de bekende chef Gabriel Jimenez Ortega uit Mexico stad, bekijk de reel over deze samenwerking hieronder! In september hebben zij een pop-up met chef Giuseppe Lombardo!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pantopia (@pantopiaamsterdam)

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.