UMI by Imperial Heritage Caviar | Kaviaar geïnspireerd op Aziatische invloeden
Imperial Heritage Caviar, hét premium kaviaarhuis in België en favoriet van vele sterrenchefs, lanceert hun nieuwste telg: UMI. Elisabeth Colman, nieuwe generatie van de familie Colman, de eigenaren van Imperial Heritage Caviar, werd geprikkeld door de Aziatische invloeden in onze moderne keuken tijdens hun constante zoektocht naar vernieuwende smaken. Ze ontwikkelde een gloednieuwe kaviaar met een verrassend andere parel. De nieuwe kaviaar heet UMI by Imperial Heritage Caviar (‘Umi’= ‘zee’ in het Japans) en zal exclusief beschikbaar zijn in een selectie van fine dining restaurants. UMI krijgt ook twee ambassadeurs: DIM Dining en Cuchara**
Leestijd: 3 minuten
Belgisch tophuis Imperial Heritage Caviar lanceert gloednieuwe kaviaar UMI
Het is Koenraad Colman en zijn vrouw Kristel Berghmans die Imperial Heritage Caviar oprichtten in 2012, maar het is dochter Elisabeth Colman die, gefascineerd door Japanse smaken, deze nieuwe kaviaar ontwikkelde. UMI heeft een jongere rijping, maar komt van een meer mature witte steur wat resulteert in grote en stevige parels. Deze kaviaar onderscheidt zich door zijn subtiele smaak en gedefinieerde elegantie met zilte toetsen van de zee. De frisse ziltheid transformeert naar een zachte en rijke smaak, die perfect in balans is met Aziatische invloeden in onze moderne keuken.
Japans geïnspireerde ambassadeurs voor UMI by Imperial Heritage Caviar | DIM Dining en Cuchara**
Restaurant DIM Dining en restaurant Cuchara**, beiden bekend om hun voorliefde voor de Japanse keuken, werden benoemd tot ambassadeurs van UMI. Dit vertaalt zich in een reeks sublieme gerechten in perfecte harmonie met de frisse ziltheid en de roomachtige smaken van UMI.
Imperial Heritage Caviar en de familie Colman
Imperial Heritage Caviar zag het levenslicht toen Koenraad Colman en zijn vrouw Kristel Berghmans zelf op zoek gingen naar de typische kaviaarsmaak van weleer. Als grote kaviaarliefhebbers viel het hen op dat na de jaren 2000 de smaak van kaviaar meer en meer begon te veranderen. De vangst en verkoop van wilde steurkaviaar werd namelijk in 1998 aan banden gelegd met in 2011 een volledig verbod op het vangen van wilde steur tot gevolg. Uit passie voor het product startten ze hun zoektocht naar een duurzaam geproduceerde kaviaar die de traditionele smaak van wilde steur kaviaar evenaart. Samen met hun dochter Elisabeth Colman bouwde het gezin een internationaal geprezen kaviaarhuis uit, hun kaviaar wordt begeerd door de culinaire top in onder meer de BeNeLux, Zuid Afrika, Dubai en Saint Barthélemy.
Ondertussen werkt Imperial Heritage samen met kwekerijen in Noord-Italië, waar de steuren in een ecosysteem met vers stromend water en een natuurlijke bodem in een stressvrije habitat kunnen leven. De bodem daar zorgt ervoor dat de vissen gedeeltelijk zelf tussen de keien en stenen naar voedsel kunnen zoeken. Het terroir van de steur beïnvloedt immers enorm de smaak van de kaviaar.
Een nieuwe generatie | Elisabeth Colman
Dochter Elisabeth Colman stapte 5 jaar geleden mee in de zaak en zorgt voor een topservice en kaviaar op maat voor sterrenchefs waaronder Viki Geunes, Sergio Herman, Filip Claeys, Ralf Berendsen, Michaël Vrijmoed, Thierry Theys, Thijs Vervloet en Pascal Devalkeneer, die elk hun eigen selectie van Imperial Heritage Caviar serveren. “Sustainability is voor ons enorm belangrijk. Onze steuren groeien hun hele leven op in openlucht. Daardoor leven ze volledig volgens de seizoenen zoals ze in het wild ook zouden doen. Wij werken altijd heel puur”, aldus Elisabeth Colman, executive director of sales bij Imperial Heritage Caviar.
Kaviaar voor sterrenchefs
Het eindresultaat van het natuurlijke kweekproces vertaalt zich in enorm verfijnde kaviaar, geprezen door topchefs. “Er is een perfecte controle over de volledige levenscyclus van de vis en dat reflecteert zich in de zuiverheid van het product. Die bewuste aandacht voor het productieproces is waarom ik zo graag met Imperial Heritage werk”, als Viki Geunes, Zilte***.
Authentieke kaviaarmeesters
Niet alleen omgeving, maar ook de verwerking en verpakking hebben een invloed op de smaak van kaviaar. De eitjes worden meteen na de oogst gewassen, gezeefd, en gefilterd. Vervolgens wordt de kaviaar gezouten en verpakt in grote moederblikken van 500g tot 1,8 kg, waarin de kaviaareitjes kunnen rusten en rijpen.
Imperial Heritage Caviar werkt met gespecialiseerde kaviaarmeesters, die steeds de eerste selectie maken meteen na de oogst en de zouting. Daarna vliegen de Colmans naar Italië, voor de tweede selectie, wanneer de kaviaar reeds enkele maanden heeft gerijpt in z’n originele moederblik. Imperial Heritage Caviar wordt heel mild gezouten, énkel functioneel voor rijping en preservatie. De ziltigheid in deze kaviaar is verder puur natuur. Imperial Heritage Caviar is onder andere te koop bij:
Sevruga, Antwerpen | De Vis, Gent | ’t Vissershuys, Kortrijk | Depaepe, Knokke-Heist | Slagerij Dewitte, Knokke-Heist | Vis&Co, Lommel | Butcher’s Store, Hove | Of via hun website.
Wij schreven over verschillende soorten kaviaar, o.a. slakkenkaviaar en citrus kaviaar.
Website: Imperial Heritage Caviar