BUNK hotel Amsterdam | Een nieuwe hotspot in de voormalige Sint-Rita kerk
Na het knallende succes in Utrecht krijgt nu ook Amsterdam een BUNK Hotel. In de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam Noord opende BUNK op 5 maart haar deuren. Na een grondige verbouwing heeft het monumentale gebouw plek voor 300 gasten. Is het een hotel met hostelprijzen? Of een hostel met de kwaliteit en service van een hotel? BUNK nodigt je uit om het zelf te komen ervaren. BUNK heeft een sympathiek geprijsd restaurant en een brede culturele programmering. Met de compacte kamers en Pods, de levendige gedeelde ruimtes en het gratis culturele aanbod richt BUNK zich op verbinding met de buurt en de wereld.
Afgelopen dinsdag 3 maart ben ik aanwezig geweest bij een diner in het BUNK hotel in Amsterdam. Je bent al onder de indruk bij aankomst door de transformatie van deze grote kerk in een hotel. Gaaf om de BUNK pods te zien maar ook de 107 compacte kamers in de buik van de kerk, een apart concept. En vanaf april kun je er gaan slapen en volgens mij is dit een bijzondere en gezellige ervaring in Amsterdam. Trouwens je kunt er ook prima eten, ik heb genoten van een vier gangen menu, gebaseerd op verschillende internationale keukens, waaronder die van Amsterdam. ^Oscar van der Maas
Slapen bij BUNK hotel Amsterdam
Om reizigers een unieke ervaring te bezorgen heeft BUNK 50 Pods ontwikkeld. Dit zijn doordacht ingerichte cabines waarin je maximale privacy combineert met minimale kosten. Er zijn Pods voor jou alleen en Pods voor jou +1. Wil je het een maatje groter? In de buik van de kerk is een atrium gemaakt waarin de 107 compacte kamers als huisjes in een Italiaans bergdorp door de ruimte zweven. Iedere kamer heeft de functionaliteiten van een complete hotelkamer, maar door de slimme inrichting is er veel minder ruimte nodig. Wil je het extra gezellig maken dan kies je een kamer met 3-, 4- of 5-persoons bed. De komende weken worden de laatste puntjes op de i gezet en vanaf april kunnen bezoekers blijven slapen.
Eten & Drinken | Lekker delen
Eten en drinken is extra leuk en lekker als je dit samen doet. Daarom schuif je bij BUNK altijd aan bij nieuwe vrienden. In het restaurant deel je één van de lange tafels met andere reizigers en (flexwerkende) buren. Maaltijden zijn bereid met lokale ingrediënten, prijzen zijn laag. Waar vind je nog een kop koffie voor 1,50 euro? Bij BUNK dus.
Geloven in geven
Gevestigd in een voormalig huis van God spreekt het voor zich dat BUNK gelooft. En niet zo’n beetje ook. BUNK gelooft in geven zonder verwachting. Zo presenteert BUNK een uitgebreid cultureel programma, altijd gratis. Een compleet ingerichte online geluidsstudio staat open voor lokaal en internationaal DJ- en podcast-talent. En een artist-in-residence programma geeft creatieve movers & shakers de ruimte om zonder tijdsdruk, financiële druk of tegenprestatie mooie dingen te maken. Waarom? Omdat dit bij BUNK hoort.
Rijke historie
Een gouden wet onder reizigers: om te weten waar je naartoe gaat, moet je weten waar je vandaan komt. Daarom focust BUNK bewust de aandacht op de historische architectuur van deze voormalige kerk. Met kunstwerken, lichtinstallaties, bewust gecreëerde zichtlijnen en een – soms verwonderende – routing worden de monumentale highlights geaccentueerd. Bovendien vindt BUNK het belangrijk het gebouw deel terug te geven aan de buurt. De gratis toegankelijke co-working, co-meeting, co-hangout bibliotheek is een diepe buiging naar voorbije jaren, toen het gebouw dienst deed als buurtbieb. In 1943 is het gebouw gebombardeerd. Ter nagedachtenis aan die gebeurtenis is er een monument opgericht.
Over BUNK
BUNK slaat de brug tussen hotels en hostels. In een historische ambiance vinden vrienden van ver én dichtbij een speelse, optimistische en kwalitatieve ho(s)telervaring voor een eerlijke prijs. In 2019 won BUNK de award ‘Beste nieuwe horecaconcept’ van Entree Awards.
Website: BUNK Hotels